CE gecertificeerd


Gepubliceerd op 9-1-2017

"CE certificering, beter laat dan nooit!"

Rijkhoff Staalbouw b.v. is door de auditor van TUV Nederland beoordeeld op het kwaliteitssysteem NEN-EN 1090 EXC3. Wij hebben op 27-12-2016 een positieve uitslag ontvangen van deze beoordeling.

Dit betekent dat de werkwijze van Rijkhoff Staalbouw b.v. volgens de voorschriften van ISO is ingericht, conform alle wettelijke eisen voor alle constructies t/m uitvoeringsklasse (EXC) 3 en t/m materiaalkwaliteit S355.

Wij leveren staalconstructies met CE certificaat (FPC) in uitvoeringsklasse (EXC) 2 en 3. Met dit certificaat tonen wij aan aan de eisen te voldoen die volgens de wet van toepassing zijn.

Onze lassers zijn gecertificeerd volgens de norm NEN-EN-ISO 3834 (kwaliteitseigen voor smeltlassen van metalen).

Wat zijn de verschillen in uitvoeringsklassen?
Vanuit de NEN-EN 1090 zijn er verschillende uitvoeringsklassen ofwel executieklassen:

  • EXC1: Stallen, loodsen, kassen, etc;
  • EXC2: Kantoren, woonhuizen, industrie, etc;
  • EXC3: Bruggen, stadions, grote torenflats, etc;
  • EXC4: Kerncentrales, etc.

Wat betekent dit voor onze klanten?
Deze nieuwe wet heeft ook voor het bouwbedrijf, de aannemer of zelfstandige bouwer grote gevolgen. U mag alleen nog staalconstructies in uw bouwproject vervaardigen waarop een CE-certificaat kan worden afgegeven. 
Om deze reden bent u indirect verplicht om enkel bij gecertificeerde bedrijven staalconstructies af te nemen, waarbij het certificaat ook de levering dekt. Als in het bestek sprake is van EXC3, dan dient de constructie volgens deze uitvoeringsklasse te zijn vervaardigd. Het constructiebedrijf dient hiervoor dan gecertificeerd te zijn voor minimaal EXC3.

Voor meer informatie klik hier.

Terug naar nieuws

Contact

Rijkhoff Staalbouw B.V.
Industrieweg 34
1521 NE Wormerveer

Tel      : 075-6281359
E-mail: info@rijkhoffstaalbouw.nl

Social Media